Summer school

24 juli 2018
 Categorieën: Kinderopvoeding, Blog

Delen  

Het komt wel eens voor dat bepaalde studenten net niet voldoende studiepunten behalen om door te kunnen naar het volgende collegejaar. Dat is natuurlijk vervelend. Voorheen was het gevolg dan vaak doubleren, ofwel het jaar overdoen. Dat heeft een flinke impact op een student. De student zal flink aan motivatie inboeten en frustraties zullen ook de kop op steken. Gelukkig is er tegenwoordig een hele logische en makkelijke oplossing voor bedacht: summer school. Wat betekent het precies? Een geval zoals in het voorbeeld staat beschreven kan dan de benodigde studiepunten alsnog behalen via de summer school. Het is een soort verlenging van het schooljaar voor studenten die nog zaken in te halen hebben om welke reden dan ook. Dit is ideaal, want op deze manier hoeft een student geen jaar meer weg te gooien aan een schooljaar dat ie al doorlopen had. 

Varianten 

Er zijn naast bovengenoemd voorbeeld meerdere varianten van een summer school denkbaar. Zo heb je ook een variant waarbij student vanuit de universiteit of school waar zij studeren vouchers krijgt uitgedeeld. Elke voucher is dan in te zetten voor aanvullende vakken en lessen die tijdens summer school gevolgd kunnen worden. Dit kan dan bijvoorbeeld gaan om taalcursussen zoals Engels, Frans, Spaans. Maar ook op creatieve vlakken zijn er volop mogelijkheden. Zoals cursussen voor fotografie en muziek. 

Niet alleen studenten

Summer school is in principe voor eenieder beschikbaar die zich ervoor wil inschrijven. Zo maken ook steeds vaker ouderen massaal gebruik van deze mogelijkheid. Veel ouderen willen op hun oude dag nog graag hun kennis bijspijkeren over uiteenlopende onderwerpen. Dit heeft vaak te maken met de gemiste kansen die ze in hun jeugd niet hebben gehad. Na pensionering grijpen ze dit soort initiatieven maar al te graag met beide handen aan om hun interesses en vaardigheden te verruimen en ontwikkelen. Ook zijn er vele bedrijven die een summer school inschakelen. Dit wordt over het algemeen gedaan om de werknemers bij te spijkeren over de producten of diensten die men in het bedrijf aanbiedt. Ook komt het voor dat bedrijven het voltallig personeel cursussen laten volgen die de activiteiten in het bedrijf te goede komen. Bijvoorbeeld in het geval van electronicawinkels. Hier wordt naast het verkopen van de producten, bijverkoop steeds belangrijker. Winkels moeten flink concurreren met winkel op het internet. Hierdoor worden marges lager en moeten de winkels het hebben van de bijverkoop waar wél veel marge op zit. Dan gaat het bijvoorbeeld om het verkopen van verzekeringen bij laptops of smartphones. Maar ook accessoires zoals laptoptassen, een muis, extra software zijn zaken waar winkels door bijverkoop hun marges uit moeten halen.

Summercamp (Engels voor bengels) biedt een lesprogramma aan voor kinderen waarbij de Engelse taal centraal wordt gesteld.